Cob on the Walls 2

Progress is being made on the Roman dining room at the Avalon Marshes Centre as further layers of cob have been added.  Layer number 4 means that the bottom of the windows has been reached, two more lifts to go!  Time now for the cob to dry out before the roof trusses go on at the beginning of November.  The work is being supervised by the South West Heritage Trust and carried out by a team of enthusiastic volunteers.

The dining room has been constructed using building stone from the Roman villa discovered at Cannington.  Archaeological excavations took place at Cannington in 2014, ahead of the by-pass construction, part of the Hinkley C development.

Building material from Cannington Roman villa which will be used for building the replica dining room at the Avalon Marshes Centre.

Building material from Cannington Roman villa which will be used for building the replica dining room at the Avalon Marshes Centre.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s