Cannington Roman Villa Update

The Roman villa excavation is now coming to an end.  The latest findings showed that the porch of building 3 had been altered in order to make it into a larger square shape, rather than rectangular.  Along one side of the porch was a series of post holes suggesting that a wooden fence had been built here.  At the moment we are not sure why.  In one of the post holes were the remains of an infant. Infants were sometimes be buried under the floor of Roman buildings.  Perhaps this was to keep them close even after death?

porch rb building 3

Altered porch of Roman building 3

post holes next to porch building 3

Post holes next to porch wall foundations

infant burial in posthole

Infant burial in post hole

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s